HD Motor AB

Låt proffsen sköta jobbet!

HD Motor AB startades år 1983 och drevs då från starten av familjen Gustavsson. Du som kund ska alltid kunna känna dig trygg att låta oss ta hand om din bil och alltid åka ifrån oss med ett leende på läpparna.

Kontakta oss

Skadeverkstad Stockholm

Vad är en skadeverkstad? Hur går en skadebesiktning till? Här har vi samlat några vanliga frågor och svar kring vår skadeverkstad i Stockholm och de tjänster vi erbjuder.

Din skadeverkstad i Stockholm

HD Motor är en skadeverkstad i Stockholm som erbjuder skadebesiktning och reparationer av hög kvalitet. Vi vet hur traumatisk en bilolycka kan vara och ett stressigt försäkringsärende gör inte saken bättre. Därför hjälper vi dig genom hela processen, för att du ska få en så snabb och smidig upplevelse som möjligt hos oss. Alltid med en personlig service, såklart. Vi vill att du ska kunna känna dig trygg när du lämnar in din bil på vår skadeverkstad i Stockholm. Lika självklart som att du ska åka från oss med ett leende på läpparna.

Vanliga frågor och svar

Vad är en skadeverkstad?

En skadeverkstad är helt enkelt en bilverkstad som gör besiktningar och reparationer av olika slags bilskador. På HD Motor är vi experter på plåtskador, plastskador och lackskador. Det kan handla om minimala skrapor till stora hål och bucklor, ingen skada är för stor eller för liten för oss. Vår bilverkstad i Stockholm är auktoriserad skadeverkstad för Honda och Mitsubishi, samt har en klass 1 verifikation. Att vår skadeverkstad i Stockholm är klass 1 verifierad betyder att vi får göra alla typer av reparationer

Min bil har fått en skada. Vad gör jag nu?

 1. Om din bil har fått en plåtskada, plastskada eller lackskada ska du alltid börja med att anmäla skadan till ditt försäkringsbolag.
 2. Har du varit med om en viltolycka, smitningsolycka eller fått en parkeringsskada ska du även anmäla detta till polisen.
 3. Boka tid för besiktning på vår skadeverkstad i Stockholm, eller skicka bilder av skadan till oss för en fotobesiktning.
 4. Tvätta bilen innan du lämnar in den. Detta gäller både inför skadebesiktning och reparation.
 5. Kom även ihåg att ta med försäkringspapper när det är dags att lämna in bilen.
 6. Töm bilen på onödig last. Detta underlättar arbetet för eventuell demontering av klädsel.
 7. Har bilen en takbox bör denna vara demonterad innan bilen lämnas in.

Vad är en skadebesiktning?

Innan vi reparerar din bil behöver vi utföra en skadebesiktning för att avgöra skadornas omfattning. En skadebesiktning kan göras på två sätt: Fotobesiktning eller en fysisk besiktning på plats i vår skadeverkstad. Det är viktigt att du tvättar din bil innan besiktningen så att skadornas omfång är tydliga.

Hur fungerar en fotobesiktning?

En fotobesiktning är perfekt för dig som har ont om tid eller inte har möjlighet att köra bilen till vår skadeverkstad i Stockholm. Det är helt enkelt en skadebesiktning på distans. Du tar bilder av din bil och dess skador, som du sedan skickar till oss via mejl på info@hdmotor.se.

Så tar du bra bilder till en fotobesiktning:

 • Ta bilderna i bra ljus. Fota gärna bilen ute i dagsljus eller inne i ett välupplyst garage.
 • Tvätta bilen. Det är viktigt att din bil är ren för att skadorna ska synas så tydligt som möjligt.
 • Fota från en lagom distans. Ta dina bilder från ca. 1 meters avstånd. Fota även bilens registreringsskylt, det gör det lättare för oss att identifiera ditt fordon.
 • Fota bilen och skadan från flera vinklar och ta hellre för många bilder än för få.

Vad kostar en skadebesiktning?

Ingenting. Skadebesiktningen är helt gratis.

Hur lång tid tar en skadebesiktning?

En skadebesiktning tar oftast runt 30 minuter, helt beroende på skadorna. Ibland tar det inte längre än 15 minuter.

Kontakta oss